Snart är det sommar och sol. Ofta går det åt mycket pengar och då är det viktigt att man tänker på att ha sparat upp så man kan unna sig en skön ledighet utanför sitt kvarter. Ekonomen från Lyxfällan, Patrick Grimlund, bjuder på sina bästa tips. 

Money coins pour out from bagAlla ska känna att man ska kunna unna sig en bra och skön semester. Och visst kan man ta ett lån med betalningsanmärkning via Freedom Finance för att finansiera en resa. Men kanske är det bättre att lägga ett sådant lån på mer akuta händelser när man verkligen behöver plocka upp lånkortet. Om man spar pengar i tid behöver man inte låna, men det gäller att man planerar i tid så man lyckas spara upp ett bra resekapital och så man känner att man kan leva normalt under tiden. För, det ska inte vara svårt och jobbigt att spara pengar utan man ska se det som att man spar till allt det roliga man vill göra och att man får en större överblick över sin ekonomi. De flesta människor gillar att ha koll.

Många bäckar små

I en artikel från tidningen Café går det att läsa ekonomen Patricks bästa spartips inför en kommande resa. Många självklara tips, men ack så svåra att hålla. Bara det att man kan spara i tusenlappar på att börja med matlåda – läs mer här, borde göra att alla kommer med korvstroganoff i morgon.

Vad man kan se är att alla tipsen hänger ihop, allt från att ha olika sparanden för olika ändamål så det är lätt att strukturera upp till att man ska gå igenom alla sina utgifter för att få kolla på vart pengarna tar vägen. Dessa tips är även allmänna, vilket gör att man kommer få en bättre ekonomi över lag. Men många kan behöva att spara till en resa för att komma igång med sitt sparande. Ja, det finns mycket att tänka på – allt från att sluta med nikotin, ha matlådor, förhandla om lånen och att samla sina lån. Även på Konsumentverket kan man få bra hjälp om man känner att man behöver extra hjälp.