Att fira in julen kan inte göras på ett bättre sätt än på Skansen. Med sin årliga tradition med julmarknaden som säljer allt från egentillverkade hantverk till goda smakupplevelser i form av sylt, korv, ost och annat mycket mer.

Seglora kyrka och halmbockEtt besök på Skansens julmarknad under familjeresan i Stockholm är något som kan glädja alla, både yngre och äldre. Här finns alltid något för alla att se och göra. Att inhandla något av de underbara hantverken eller smaka på något av de egengjorda korvarna, ostarna eller något annat smakfullt är bara några av sakerna man kan finna att göra på denna julmarknad. Det finns också mängder av pyssel för både barn och vuxna att delta i. Men viss finns mer än så och här är tre anledningar till varför just Skansen är en plats där hela familjen:

  • Prisvärt för hela sällskapet/familjen -många olika rabatter att nyttja.
  • Stort utbud av matställen -finns något för alla att äta.
  • Aktiviteter -du kan inte få tråkigt med en dag på Skansen då det finns allt att göra för både stora och små.

Skansens utbud under jultider

 

När du besöker Skansen ska du inte vara orolig för att inte få gå därifrån mätt, både i mage och sinnet. Det finns väldigt mycket i matväg att välja på och även annat att göra som gör besöket fulländat. En dag på Skansen kan inte bli annat än lyckad. Skansen har ett stort utbud året runt även om julmarknaden ändå är den mest populära aktiviteten under hela året på Skansen. Att få träffa tomten som tagit sig ända till Skansen under julmarknaden är något som är väldigt uppskattat av de yngre barnen. Såklart är även vuxna välkomna att hälsa på tomten. Han har ett leende till alla människor att bjuda på.

Skansen året runt

Till Skansen kan man göra ett besök året runt och det är alltid full aktivitet oavsett årstid. Det är detta som gör att ett besök hit verkligen är värt att göra. Under vintertid står alla hus öppna för att du ska kunna ta dig in och värma händerna och få höra historier kring dåtidens leverne. Under våren vaknar björnarna till liv och man kan få se de stora magnifika djuren på mycket nära håll. På sommaren infaller midsommar där en vacker midsommarstång reses och alla är välkomna att klä den med blad och blomster för att sedan utöva dans runtom. Dansbanan intill inbjuder till medryckande musik där alla som vill får plats att ta en svängom.