Peru är ett land som är på mångas läppar. Ett populärt resmål med fantastiska sevärdheter och dessutom prisvärd mat där tradition och exotiska råvaror blandas till en riktig succé.

Arlanda terminal flygI Göteborgs-Posten kan vi läsa att Perus mat är en av de många anledningar som finns att åka till detta land med tydliga arv från dynastier och färgrik historia. Förutom Cusco med sin enastående spanska arkitektur från 1500-talet finns även huvudstaden Lima med sina sevärdheter, Andernas bergstoppar som inramning, utflyktsmål som Machu Picchu och det fantastiska Amazonas.

Men nu har alltså maten blivit en alldeles egen turistattraktion som lockar besökare med smak för livets goda och kreativ, inspirerande gastronomi. Peruanska restauranger öppnar nu runt om i världen, bland annat i New York, Singapore och så klart även i vårt kära Stockholm. Här går det dessutom att boka resor till bland annat Peru:  www.tailormadeperu.se

Även Victoria har besökt Peru – och det gravid

En som nyligen besökte detta färgstarka land, med inka och spansk kolonialism i rötterna, var kronprinsessan Victoria och hennes alldeles egna Prins Daniel. Det var för några veckor sedan de gjorde ett officiellt utlandsbesök och denna gång med en gravidmage och röd klänning. På plats i landet passade kronprinsessparet på att inviga ett seminarium om utbildning, både exalterade över att vara igång och ute på äventyr, i ett land som är så olikt vårt eget – på nästan alla sätt och vis. Vad kan vara mer spännande? Mer om kronprinsessan Victorias och Prins Daniels besök i Peru och Sydamerika i stort kan en läsa om i denna artikel, nyligen publicerad i Expressen.

Cusco är beläget högt över havet och det i sig är exotiskt för en svensk, att besöka i staden finns både inkamurar och spanska koloniminnen att utforska. Staden har många restauranger och affärer, alpackor som går här och där blandat med urinvånare i vackra nationalkläder, i starka färger och inspirerande, kreativa mönster.