Sverige är ett fantastiskt land att turista i och en av de populäraste platserna att åka till är Skåne. På grund av dess sydliga placering och kustnära städer har Skåne kommit till att bli ett populärt sommartillhåll. 

Kyrka i Malmö

Det är ofta lite mer solsäkert och några grader varmare i Skåne än på andra platser i Sverige och det finns massor av härliga städer och platser att besöka, läs mer. Malmö är en av dem, och är ultimat för den som gillar att turista. Förutom dess storstadspuls finns många kulturella sevärdheter, på Malmö Stads hemsida kan man läsa mer om detta. Vill man testa ha en lugnare vistelse med natur- och havsnära upplevelser finns det gott om alternativ för det också.

Häftig arkitektur och kulturella sevärdheter

I Malmö finns det gott om sevärdheter för den som älskar att utforska häftiga byggnader och kulturella attraktioner. Boka ditt boende via Hotellmalmo.nu för att säkra ett prisvärt boende nära det som du vill se under resan. Turning Torso är nordens högsta skyskrapa och är definitivt värt ett besök för den arkitekturintresserade, men det är inget för den höjdrädda. Vill man gå på museum eller konsthall finns Malmöhus medeltida slott, Malmö konsthall och Rooseum. Även Sankt Petri Kyrka och Malmö Opera är vackra sevärdheter där man kan lyssna på vacker gospel och pampig opera om man har lust. Vill man strosa runt i grönska och njuta av vackra omgivningar är Kungsparken i centrala Malmö en riktig klassiker. Där kan du se vackra alléer, växtlighet och ståtliga fontäner. På andra sidan kanalen ligger Slottsparken för den som vill vidga sina vyer ännu mer. Ett måste för den som har tid är att åka över Öresundsbron till Danmark för att uppleva hur den sammanför två länder. Har man sett den världsberömda serien Bron vet man att Öresundsbron har kommit att få en speciell plats i Malmös historia.

Staden som fött en legend

Malmö, närmare bestämt Rosengård var hem till Zlatan Ibrahimovic. Det var där han växte upp startade sin fotbollskarriär. Idag är han en av världens bästa fotbollsspelare och är bosatt i Frankrike, men i en artikel från Metro framgår det att han inte glömt var han kommer ifrån, Malmö och Rosengård är fortfarande hans hem. Är man idrottsintresserad kan det under ens Malmövistelse vara värt att besöka Rosengård och den ökända Zlatan Court, en fotbollsplan där han spelade som barn som kommit att bli tillägnad honom.