Linköping har inte bara vackra hus och mysiga kaféer, det finns en hel del sport att upptäcka i denna gamla stad. Hur går det egentligen för damhockeylaget och vilka vinner säsongen 2017/18 om tränarna i ligan får tippa?

Hocky puckI ett tidigare inlägg skrevs det om hur vi svenskar generellt sett borde bli bättre på att resa inom Sverige. Detta för att upptäcka pärlor som till exempel Linköping på vackra Östgötaslätten. Där finns inte bara vackra gator och gränder, vatten och museum att besöka, runt staden växer stora ekar med en enorm fauna – helt klart värt ett besök om det är så att man är intresserad av natur- och djurlivet i våra mäktiga skogar.

Linköping och nio andra lag tävlar om guldet i år

Men vad händer nu i staden på L? I en artikel i Aftonbladet går det att läsa om hur SDHL (Svenska Damhockeyligan), som bildades 2008 i Sverige och innehåller tio lag, bland annat har ett lag från just Linköping. Nu tror majoriteten av tränarna i serien att det blir linkanlaget som tar hem guldet i år. Luleå var det lag som vann förrförra säsongen, år 2016 och förra året tog Djurgården hem pokalen. Men när det var dags för upptaktsträff inför nya säsongen fick alla tränare ge just sitt guldtips – det var då klart att Linköping fick allra flest röster med Luleå näst på tur. Eftersom Linköpingslaget kom tvåa förra säsongen är spelarna väldigt revanschsugna, särskilt vill de klå Djurgården som de förlorade mot i finalen i våras. Nu i helgen är det toppmöte mellan lagen, något som kickar igång säsongen 2017/2018.

– Linköping var inte nöjt efter förra säsongen och är revanschsuget, fortsätter hon.

De lag som röstade på Linköping som SM-guldvinnare var HV71, Leksand, Linköping själva, AIK och SDE – Aftonbladet

Mer att läsa om SDHL, dess uppstart och historia samt utveckling, går det att göra på denna sida.