Vi har tidigare skrivit om att turista i Malmö. Bland annat nämnde vi då saker som att utforska kulturella byggnader, besöka Turning Torso, spana in Malmös konsthall och Malmöhus medeltida slott – för att inte tala om ett besök till Zlatans hemkommun Rosengård. Och nu till sommaren finns det lite extra mycket att göra i Malmö, bland annat kan du besöka Malmöfestivalen, en gratis musikfestival med ett stort utbud av bra artister och andra roliga händelser.

Årets artister

På årets festival kommer det verkligen finnas en bra artist för varje smak. Bland annat kommer Jake Bugg, Danko Jones, Rebecca & Fiona, Melissa Horn och Ane brun att spela. Även storbandet The Sounds med hyllade Maja i spetsen kommer att uppdräda. Bandet spelar på fredagen den 12 augusti och självklart kommer de att vara på festivalens stora scen. En vecka senare spelar Sverige just nu största hiphop-artist Silvana Imam, även hon på den stora scenen.

Utöver bra musik kommer festivalen även att bjuda på god mat och annat kul. Malmö är ju hyllad för sin goda Falafel så du som har möjlighet bör absolut ta dig dit för att köpa en god rulle och lyssna på lite bra musik.

Krafttag mot sexuella trakasserier

Det har ju tyvärr varit en del otrevligheter på de festivaler som hittills varit under sommaren. Både på Bråvalla och Peace & Love har det rapporterats om överfall, sexuella trakasserier och till och med våldtäkt. Förhoppningsvis kommer detta inte att hända under Malmöfestivalen och det är fint att läsa om de krafttag som nu Malmö stad kommer att ta under festivalen. Johan Fridh som är kommunikationsansvarig på festivalen förklarar för Sydsvenskan att de valt att sätta in extra personal under spelningarna då de vet med sig att det kommer vara mycket folk. Förhoppningsvis kommer det förhindra ytterligare problem som gör att kvinnor och unga tjejer känner sig otrygga.