Liseberg i all ära, men Gröna Lund bjuder även de på en del spännande nyheter i sommar. Bland annat har nöjesfältet ett helt nytt spökhus, som sägs vara läskigare än någonsin.

I sommar lär många åka till Sveriges kanske mest populära turistattraktion Liseberg, bland annat för att åka den nya karusellen Mechanica och uppleva en rad konserter och annat roligt. Men det lär inte vara så många färre som åker till Stockholm och Gröna Lund. Även Gröna Lund har nämligen en hel del nyheter. Det kanske mest spännande är ett helt nytt spökhus som sägs vara mer skrämmande än någonsin.

Alla ska bli berörda

Klickar man sig in på den här artikeln kan man läsa om att nya spökhuset på Gröna Lund heter House of Nightmares. Tillsammans med skådespelare kommer musik, ljus, dockor och ljud att skrämma besökarna i det nya huset. Bland annat kommer man att stöta på en läskig motorsåg och ett helt gäng zombies. Målet med det nya spökhuset är att ingen besökare ska komma därifrån oberörd.

Har förbättrad säkerhet

Förutom att spökhuset ska vara mer skräckinjagande och verkligen bjuda besökarna på något extra, har man även sett till att skådespelarna är mer skyddade i det nya huset. Det förra huset fick nämligen många klagomål från skådespelarna och Dagens Nyheter avslöjade att de anställda utsattes för misshandel ett flertal gånger av besökarna. För att förbättra arbetsmiljön för de anställda jobbar de inte längre fritt framför några besökare. De befinner sig på balkonger eller bakom galler hela tiden. Sedan detta ändrades har det inte inkommit några klagomål om någon misshandel av skådespelarna. Man har även sett till att alla som jobbar i spökhuset kan svenska och kan kommunicera med besökarna ifall att de skulle bli för rädda.