I Stockholm så finns det en hel del bra och tjusiga hotell att välja mellan, och det är bara att välja och vraka ur detta spännande utbud. Men innan du gör det så måste du bestämma dig för exakt hur du vill bo, samt hur stor budget du har. För som så många andra storstäder så har Stockholm en hel del dekadent och dyra hotell, men likväl även enkla och lite mer enkla och billiga hotell.

Det kanske mest prisvärda och speciella hotell i hela Stockholm är utan tvekan Af Chapman som ligger ute vid Skeppsholmen mitt i Stockholm. Men till skillnad från de flesta hotell, så är detta en stor båt som är renoverad och restaurerad sen flera hundra år sedan. En alltså mycket sensationell hotellupplevelse när dom är som bäst.

Af Chapman har kommit att bli ett av Stockholms riktmärken, och båten är nyligen renoverad och är i toppskick. Men det kanske bästa av allt med detta vackra fartyg är att det faktiskt är ett vandrarhem. Vilket is in tur innebär att det faktiskt inte alls är särskilt dyrt att bo här, särskilt inte om man jämför med exempelvis Grand hotell.

Trots att Af Chapman är ett vandrarhem, så är det utan tvekan ett av de vackraste boenden man kan ha under sin vistelse i Stockholm. Det är helt klart någon för den som älskar att vistas på sjön.