Vi blir bara bättre och bättre på att unna oss en semester, och även modigare i våra val av boenden. Populära Airbnb växer så det knakar och hotellbranschen funderar ut bra knep för att lyckas stå emot.

Lonely girl with suitcase at country roadAtt världen inte står still kan nog alla skriva under på, och när det kommer till resor och boenden så kan man se en trend att resenärerna börjar bli allt mer äventyrslystna och modiga när det kommer till boende. Förr tog man det säkra före det osäkra med all-inclusive, sedan gick man över till att enbart boka flyg och sedan hotell på plats för att man skulle ha mer frihet. Nu verkar det som om man får en kick och spänning av att boka boende hemma hos folk som hyr ut. Men, man kan ändå inte komma ifrån den standard och avslappning som man får genom att bo på hotell.

Fördelarna med hotell

Ja, i GP går det att läsa att allt fler väljer att semestra med Airbnb, men ser man till fördelarna med hotell så finns det ingen anledning för hotellen att bli rädda. Hotel-lorensberg är ett av många billiga hotell i göteborg som det går mycket bra för och då et hotell alltid kan locka med frukost, städning och service rent allmänt så blir det ett självklart val om man känner att man vill komma bort och unna sig total avslappning.

Ställ dig frågan hur du vill att din semester ska bli.

Airbnb är en global sajt som förmedlar uthyrning av rum, lägenheter och stugor. Både uthyrare och gäster registrerar sig på sajten. Den som vill hyra söker övernattning via sajten och sedan sköts all bokning och betalning via Airbnb, som tar ut en förmedlingsavgift. Uthyrare och gäster betygsätter varandra. Den som får dåliga omdömen lär få svårt att hyra ut sin bostad, på samma sätt som ingen lär vilja hyra ut till någon som betett sig illa hos tidigare hyresvärdar. (läs mer)