Eurovision Song Contest är en otroligt stor musiktävling som nu går att se världen över. Då Måns var fjolårets vinnare hålls evenemanget i Stockholm och av den anledningen finns det stora möjligheter att tjäna en peng på att hyra ut sin bostad ting hungriga musikbesökare. 

Plånbok med kontanterI en tidigare artikel har vi skrivit om hur man kan spara pengar till sin resa, och nu när den stora musikfesten Eurovision Song Contest nu befinner sig i Stockholm så finns det möjlighet att för Stockholmare att tjäna en extra slant på att hyra ut sin bostad. Det blir ett bra extra klirr i plånboken – om man vågar det vill säga.

Ökar tryck på andrahandsmarknaden

”Det är svårt att veta om folk hyr ut för Eurovision Song Contest eller inte, men det är definitivt en bidragande faktor till att uthyrningen har ökat. Det är en skara personer som är tydliga med att de hyr ut endast för ESC”

Det är i SvD som man kan läsa citatet och även läsa mer om denna uthyrning. När det kommer till att hyra ut sin lägenhet i andra hand när man går på semester är ett otroligt stort steg, även då Air BnB har blivit allt större. Men, nu när det handlar om en musikfestival så verkar det som om allt fler människor mjukas upp och känner lite att dessa människor är här för musiken och inte för att vandalisera lägenheter. Speciellt är det studenter som känner att här kan man få in lite extra pengar, och perfekt är om man redan tidigare planerat att åka på semester så får man lite extra klirr sen.