En av de stora begivenheterna i Ekbo är bussresan till julbordet i Uppsala, och julbordet som avnjuts där. Men i år blir det Julbord Örebro istället.

Vad är anledningen till detta? Jo, i år kommer Julgalan att besöka Örebro. Julgalan är ett julbord de luxe, med uppträdanden av folkkära artister som Linda Bengtzing och Brolle Jr. Genom åren har 1 miljon svenskar besökt Julgalan, och många återkommer år efter år. Därför är det dags för oss i Ekbo att ge den en chans.
De som vill följa med till Julgalan i Örebro får skynda sig på, för det är bara 86 dagar kvar till premiären. Snart kommer det att vara fullbokat, för julbord är som vi alla vet populära, även utan den form av högklassig underhållning som Julgalan bjuder på.

Årets Julgala lockar med flera svenska schlagerveteraner, som Charlotte Perrelli och Loreen. Men det blir inta bara schlager: bredden på artistfältet är jämförbart med vilken musikfestival som helst. Det blir svettig rock med Nicke Borg, känd från det småländska ur-rockbandet Backyard Babies och även programledare på rockradiostationen Bandit. En annan rock-akt är Rydell och Quick, kanske Sveriges mest turnévana band. R&Q har gjort mer än 3000 spelningar, och har slagit publikrekord 72 gånger.
Ekbo kommer aldrig mer att vara sig likt.