Ett utav de mest avkopplande sätten att semestra på är att bo på ett hotell som har en spaanläggning. Efter en härlig massage, en renande behandling och ett dopp i en varm källa, känns det så mycket lättare att komma tillbaka till arbetet igen.

Middle aged couple in swimming pool

I jul kan man ta ut maximal ledighet, skriv det om i en artikel i Dagens Nyheter. Tar man sex dagar ledigt får man nämligen 16 dagar ledigt i sträck. Det är många som lockas av att passa på och bege sig utomlands, men vill man inte slåss om de få resor som finns kvar så kan man även bo gott på hotell här i Sverige. Vill man verkligen koppla av på sin semester och vila ut i jul, bör man göra det på ett spahotell.

För den som inte riktigt vet vilket hotell den vill bege sig till, finns sajter på nätet som samlat de bästa hotellen. Ett exempel är Spason.se som samlat alla spahotell i Sverige. Alla människor kan uppskatta ett spabesök som renar både kropp och själ. Till exempel kan ett besök på ett spahotell vara en bra idé att ge hockeylaget i julklapp. I Kristianstadsbladet skriver man om att det mest är folk i medelåldern som besöker span och inte så många unga killar.

”Jag har ingen aning varför spa inte lockar yngre killar i större utsträckning. Förmodligen är det ansiktsbehandlingarna och inpackningarna som anses för omanligt.” Läs mer.

Men det är inte bara människor som kan behöva njuta av en spabehandling. I en artikel på Metro kan man läsa om ett spa för hästar dit hästarna kommer för att få heta bubbelbad och solarium. Hästarna kommer hit för att bli rehabiliterade från skador som uppstått på galopp-eller travbanan. Vissa av hästarna kommer även hit när ägarna är på semester.